AstroPi
Innovation, ideudvikling, programmering og rumrejser.


AstroPi

En AstroPi er en lille computer, en raspberry pi, som fylder det samme som et spil kort. Computeren kan udbygges med sensorer og display.

Udover at kunne måle temperatur, tryk, acceleration mm. Har AstroPi også et kamera. Den ene enhed er placeret så kameraet vender ind i rumstationen, mens det andet ser ud gennem et vindue, ned på Jorden.

Det europæiske rumagentur, ESA, har sendt to AstroPi op til den Internationale rumstation, ISS, så det er muligt for elver at lave forsøg i rummet. ESA afholder en årlig konkurrence hvor europæiske elever konkurrer om få deres kode i rummet. Danmark her haft mange deltagende hold og flere har fået deres kode i rummet.

Projektet indeholder fire faser. Det er relativt let at komme gennem første fase hvor ESA er rimeligt large med hvem de lader gå videre til udviklingfasen. Udviklingsfasen kræver en del arbejde fra eleverne med gennemtænkning af forsøget og selve programmeringen. Da kravet er at programmet faktisk virker selvstændigt kan det være en god ide at tænke i simple løsninger.

Projektets hjemmeside kan findes her:ASTRO-PI.ORG

Kom i gang

I 2019 afholdt Rune Klarskov, Martin Dybdahl og jeg et kursus for gymnasielærere. Formålet var at klæde lærere på til selv at stå for et AstoPi foløb på deres skole. kursusmateriale ligger på iftek.dk, AstroPi kursusmateriale